Over de theaterafdeling

De theaterafdeling is de tweede pijler van CDE

Toen onze medewerker Willy in 2003 voorstelde om naast muzieklessen ook acteerlessen aan te bieden, was niemand verrast. Als acteur en danser had hij decennia op de planken gestaan bij gezelschappen van Brussel tot in Amsterdam. En de theatermicrobe laat je nooit los. “Kan een muziekschool ook een theaterafdeling hebben?” Ja. Beide disciplines zijn meer dan ooit onafscheidelijk: kan muziek überhaupt zonder theater en omgekeerd?

Veelzijdig

Bij ons is theater een veelzijdig begrip: van improvisatietechnieken over musical en performance. Om de creativiteit van de cursist prikkelen, vullen we de theateropleiding zo breed mogelijk in. We willen haar of hem de kans geven ervaring op te doen, ook na het beëindigen van de opleiding. Als cursist kun je desgewenst deelnemen aan de producties van de CDE theaterwerkgroep.

Enthousiast

We zijn trots op onze theaterdocenten want het rasechte podiumbeesten. Maar bovenal zijn we trots op het legertje enthousiaste performers dat met ons ten tonele trekt. Aan alle mannen en vrouwen met zin: laat van je horen!