Onze geschiedenis

In 1998 ziet CDE het levenslicht. Aan de wieg staan Peter Gielen, Bart van Peer, Clara Braem en Linda Dom. Peter is afgestudeerd aan de Jazzstudio te Antwerpen en organiseert met Bart muziekworkshops in een Antwerps cultuurhuis. Linda en Clara, twee onderwijzeressen met een passie voor muziek, zijn de allereerste deelnemers en zetten mee hun schouders onder het project.

Na de vroege beginperiode, waarbij in het cultuurhuis workshops worden gegeven, kan CDE, toen nog een naamloze organisatie in gemeenschapscentrum de Antwerpse voorstad over eigen leslokalen beschikken. Het ambitieuze project om vlotte muzieklessen voor volwassenen aan te bieden, kan verder gezet worden en uitgebreid. Op 16 november 1998 wordt de huurovereenkomst ondertekend en wordt CDE feitelijk opgericht. "CDE", de eerste drie stamtonen in de muziek, wordt als tijdelijke werknaam aangenomen.

In 2002 wordt CDE omgevormd tot vzw. Peter Gielen wordt verkozen tot voorzitter. CDE wordt ook de officiële naam. De vormingsactiviteiten breiden gestaag uit. In hetzelfde jaar neemt de jonge organisatie haar intrek in enkele lokalen van het Moretuscentrum in Hoboken.

In 2003 wordt door Willy Minnen de theaterafdeling opgericht. In 2004 worden extra docenten voor de theateropleiding aangetrokken.

In 2013 vestigt CDE zich in Edegem.