Gitaar

Basismodule

Basiscursus voor volwassenen en jongeren. Gitaar leren spelen is als een taal leren: hiervoor heb je enthousiasme maar ook geduld nodig. In deze cursus wordt aardig aan het leerpad getimmerd en worden je de vaardigheden van gitaarspelen vakkundig bijgebracht. Je leert onder meer de eerste akkoorden en de eerste toonladder die je nodig hebt om snel van start te kunnen gaan. Geen onnodige droge theorie maar doelgerichte, leerzame sessies in een prettige sfeer. De opleiding is gericht op hedendaagse muziekstijlen. Er is geen voorkennis vereist. Noten leren lezen is niet vereist in deze module.

Wat heb je nodig in deze cursus?

Een gitaar(*), een leerboek (kan via het secretariaat aangeschaft worden), een stemapparaat, schrijfgerei (bij voorkeur een potlood).

*Hoewel je kunt deelnemen met eender welk type gitaar, is een akoestische gitaar (met nylon of stalen snaren) voor de meeste cursisten het meeste aangewezen, maar een elektrische gitaar kan zeker ook.

Module 2

Heb je module 1 beëindigd of heb je de basis van het gitaarspelen al een beetje onder de knie? Wil je je verder bekwamen en toeleggen op pop, folk, blues en andere eigentijdse muziekstijlen? Dan is deze cursus voor jou bedoeld. In deze cursus worden akkoorden en gitaarriffs aangeleerd en oefen je in het samen spelen met andere gitaristen. Ook wordt de leerstof van de eerste module zoals de basistoonladder en -akkoorden opgefrist en verder uitgediept.

Een greep uit de inhoud: slaggitaar, gitaarriffs en barré-akkoorden, gitaartechnieken, inleiding tot fingerstylegitaar.

Wat heb je nodig in deze cursus? Een gitaar (akoestisch of elektrisch), een capodastro, een leerboek (kan via het secretariaat aangeschaft worden), een stemapparaat.


Hogere modules en gitaarclub

Deze modules bouwen verder op de leerstof van eerste en tweede module en wordt wordt uitgebreid met verschuifbare akkoorden, songanalyse, improvisatie, samenspel, en soleren.

Gitaar met notenschrift

In deze modules (3) leer je tegelijk gitaarspelen en noten lezen. Ook leer je samenspelen want muziek maken in groep is prettig en motiverend. De cursus staat open voor iedereen, die met gitaar leren spelen wil beginnen of al begonnen is en ook het notenschrift wil leren of oefenen. De cursus richt zich op alle muziekgenres. Deelnemen kun je met elk type gitaar.